Siirry sisältöön

Korkeakoulutus ja tutkimus 2030-luvulle VISION TIEKARTTA

4.6.2019

Lokakuussa 2017 valmistui Suomi 100+ Sivistys, osaaminen, tiede ja teknologia ihmisen ja yhteiskunnan hyväksi -visio, joka asettaa tavoitteita korkeakoulujen kehittämiselle vuoteen 2030.

Tammikuussa 2018 Opetus- ja kulttuuriministeriön johtamana käynnistettiin korkeakoulutuksen ja tutkimuksen vision toimeenpanotyö, johon osallistuivatkorkeakoulujen henkilöstön, opiskelijoiden ja keskeiset sidosryhmät.

Toimeenpanotyön tuloksena syntyi tiekartta, jossa on viisi kehittämisohjelmaa ja käytännön suosituksia vision saavuttamiseksi.

Yhtenä tärkeänä kehittämistyön kohteena on korkeakoulukohtainen kielistrategia, jonka luominen nostetaan tiekartassa konkreettiseksi tavoitteeksi:

Erityisesti vision toimeenpanoa valmistelleen Hyvinvoivat korkeakouluyhteisöt
-teemaryhmän esitykset sisältävät lukuisia välittömästi korkeakoulutasolla käynnistettäviä toimenpiteitä. Tällaisia ovat
muun muassa korkeakouluyhteisön hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä tukevat osallistavat palautejärjestelmät ja kansainvälisyyden edellytyksiä vahvistavat toimet kuten korkeakoulun
kielistrategian laatiminen. (Vision tiekartta 2019, 14.)

Suvi-verkoston jäsenet ovat avainasemassa omassa työyhteisössään kielistrategian laatimisessa. Aloitimme suomen kielen visiotyön Proflangin kevätpäivillä Lamkissa toukokuussa 2019. Käynnistämme visiosta keskustelun Suvin Facebook-ryhmässä sekä olemme jäseniin yhteydessä sähköpostilistan kautta. Visiotyöskentely huipentuu webinaariin marraskuussa 2019. Nyt on hyvä aika vaikuttaa suomen kielen suuntaan ammattikorkeakouluissa.

Visiotyötä tehdään myös AMK-kieltenopettajien Asiantuntijatiimissä, jossa Suvin edustajista mukana on Kaarina Murtola ja Tuija Tolonen-Kytölä.

 

Click to access Korkeakoulutus+ja+tutkimus+2030-luvulle+VISION+TIEKARTTA_V2.pdf

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: